Hoppa över menyflikskommandon
Hoppa till huvudinnehåll

Snabbstart

Välkommen till Datapolaren > Bosses Blogg
februari 12
Hur dödar man en tomatplanta?

I normala fall skulle jag vara utom mig at förundran, men nu börjar det kännas lite löljligt. Jag har en tomatplanta i mitt vardagsrum, som gett mig massor av frukt i somras. Under hösten väntade jag på att de sista frukterna skulle mogna för att sedan kunna skära ner den och kasta plantan. Men innan jag lyckats skörda de sista frukterna, blommade plantan igen och jag var (naturligtvis) tvungen att se om jag kunde få någon skörd under vintern.

Sagt och gjort, så i förra månaden plockade jag ca 10 tomater från plantan som skulle varit död. Men eftersom det fanns ytterliggare ​4-5 gröna tomater, så lät jag den stå. Och nu har jag polinerat 9 blommor till idag. Denna plantan verkar vara odödligt och fertil till den grad att den kommer att överleva mig.

Det mest intressanta är fortfarande hur länge man kan skörda en tomatplanta. Hälften av den har vissnat men den andra hälften frodas som aldrig förr.

Fortsättning kommer att följa på detta experiment.

februari 04
Jag börjar bli gammal!

Inte så att ålderskrämporna blir fler, utan jag har upptäckt ​att jag glömt bort vissa arbetsmoment som jag sysslat med förr om åren.

Som i veckan när jag skulle dela ut ett excel-dokument på jobb. Det var inga problem att dela ut en gemensam mapp på min egen dator, men när jag skulle aktivera delningen av dokumentet, då tog det slut. Jag visste att det skulle gå att låta flera personer redigera dokumentet samtidigt, men jag kunde inte för mitt liv komma ihåg hur man gjorde. Det tog mig en (1) timme att leta upp knappen på granska-menyn. Jag borde friska upp mitt minne med hjälp av någon office kurs eller något.

 

januari 21
Vad trött jag blir...

... på kvällarna, nu för tiden. Började jobba 2 januari, efter att gått heltids arbetslös sedan 1 juli 2011, och har kommit underfund med hur "bra" (?) jag hade det. Jag kunde sova så länge jag ville, äta när jag ville, titta på TV om det fanns något bra mitt på dagen. Allt detta är nu borta och har ersatts av mer pengar och en tillfredsställelse av att verkligen göra något med min tid.

Det enda som egentligen trycker ner mig är att jag ser många intressanta ämnen jag skulle vilja implementera i mitt datorsystem, men som jag nu endast har en bråkdel av tiden till. Som att bygga om mitt nätverk, till exempel. Jag vill nu köra alla servrar som virtuella men det kommer att ta en hel helg och lite till, att göra om systemet. Så det får bli ett projekt till semestern​

februari 23
Så var vi i de gamla gängorna igen.

Nu är jag tillbaka i de gamla, invanda gängorna. Det är för mycket månad kvar vid slutet av pengarna, alla jobb jag söker blir tillsatta av andra sökanden och den gamla välkända Lövgren-turen är tillbaka.

För några veckor sedan kom jag ifatt mig med räkningarna som jag legat efter med under tiden jag var avstängd från arbetsförnedringen och allt kändes hyfsat. Så vad händer då? Jo, jag satt och tittade på TV en torsdag när det plötsligt sa poff i den och bilden slocknade. ​Alla försök att få igång den igen var förgäves så det fanns bara en sak att göra, plocka fram den gamla 20 tums TV:n jag tänkt slänga. Så nu sitter jag med en TV som är hälften så stor som jag är van vid, utan fjärrkontroll (den fungerar inte), anslutning till datorn och med bara ett uttag för DVD, 2 TV-spel och ett ljudsystem. Det känns som om jag förflyttats tillbaka 20 år i tiden.

 

januari 21
Aj, min enda ända!

Idag har jag äntligen fått mitt aktivitetsstöd som drogs in i mars. Det blev en hel del pengar och det var kul att se så mycket på kontot. Och efter att jag slösat 80% på skulder jag låg efter med, var det första jag gjorde att köpa en cykel och nu har jag ont i ändan som aldrig förr. Det är så pass att jag knappt kan sitta ordentligt i fåtöljen trots att den är mjuk. Jag kommer nog inte att kunna cykla på en vecka.

En annan sak som hände idag, var att jag äntligen (?) fick det där efterlängtade samtalet som så många andra redan fått. ​Idag efter lunch, precis när jag skulle iväg, var det en engelskspråkig karl som ringde och påstod att han var från Microsoft och berättade att jag fått virus och maleware på min dator. Men istället för att ställa svåra frågor som vilket IP-nummer eller MAC-adress det gällde, så svarade jag bara helt kort "Vilken dator?". "-Din hemdator!" sa han lite smått överlägset. "-Jag äger ingen dator." svarade jag och det blev tyst i luren ett par sekunder. "-Ursäkta?" sa han och jag upprepade att jag inte hade någon dator varvid han ursäktade sig och la på. Så nu vet vi det mest effektiva sätt att bli av med skurkarna som försöker lura oss. Kan de ljuga, så kan jag ljuga!

januari 16
Välkommen till min blogg!

Så var det då dags att börja skriva blogg igen. Efter att jag förlorat företaget och lagt om mina hemsidor, tyckte jag att det var dags att börja skriva. För er som inte känner till det så blev jag utskriven som arbetssökande i mars -15, för att jag var företagare. Att företaget var godkänt som bisyssla, struntade arbetsförnedringen totalt i. Det tog 9 månader att få rätt på det och i skrivande stund sitter jag och väntar på 8 månaders aktivitetsstöd.

Annars är det jämna plågor med sömnlöshet som resultat av att jag har för lite att göra. Så om ni ser något postat mitt i natten, så förstår ni varför.

 

 Om den här bloggen

 
Om den här bloggen
Välkommen till min SharePointblogg. Det finns fortfarande några ​små-buggar att reda ut, som att du t.ex. inte kan kommentera mina inlägg.